Brera Food
0,-
Lukk
Handlekurven er tom

Subtotal: 0,-

La Panzanella

01.07.2020

 

Min oldemor var fra Toscana. Hun var en utmerket kokk - en ekte "nonna". Jeg husker fortsatt da jeg var liten og besøkte henne tidlig på sommeren. Det beste jeg kunne få av oldemor var panzanella. En så enkel rett, men så god at jeg kunne aldri få nok. Her deler jeg min oldemors oppskrift, men det finnes mange varianter.

Husk: det er få ingredienser, men med gode råvarer faller smaken på plass og du får heller aldri nok!

Panzanella: en salat laget med gammelt tørt brød, tomater, rødløk og agurk. I gamle dager tok mennene som jobbet i åkrene med seg ingrediensene på morgen. Ved 11 tiden tok de frem alt og blandet sammen. Deretter kunne panzanella stå og godgjøre seg i en times tid før lunsj kl 12.

Ingredienser for 4 personer

Tørt brød ca. 400 gr.

Tomater av det beste kvalitet 400 gr.

Rødløk 1 stk.

Agurk 1 stk

Rødvin eddik ca. 70 ml

Vann, salt, pepper, basilikum, og masse olivenolje!

Ha brød i skiver i en salatskål. 

Skjær rødløken i tynneskiver, ha i en bolle med rødvineddik, dekk alt med nok vann og bland godt sammen. La det hvile i minst 10-15 minutter.

Grovhakk tomatene. Skrell agurken, del den i midten og skjær det i tynne skiver.

Hell alle ingredienser i salatskålen over brødet, ha i godt med olivenolje, smak til med salt og pepper og bland alt godt. Til slutt ha basilikum i. La det hvile i 1 time før servering.

Her får du en god olivenolje!

Og her en fantastisk rødvin eddik!

Les mer...

Trykk Enter for å søke eller Esc for å lukke