Brera Food
Lukk
Handlekurven er tom

Subtotal: 0,-

Pasta All'Amatriciana

12.05.2019

En av de mest tradisjonelle rettene fra det italienske kjøkkenet er bucatini all'amatriciana.

Opprinnelig stammer denne retten fra den lille byen Amatrice nær Roma.

Oppskriften er enkel og med få ingredienser - men med gode råvarer blir den riktig så smakfull! 

Opprinnelig er oppskriften med guanciale (speket svinekjake), men da dette er vanskelig å finne i Norge, kan man bruke vanlig pancetta isteden (men ikke bacon!)

 

Oppskrift til 4 porsjoner:

250 gr. Guanciale (eller pancetta)

50 gr. vanlig løk

500 gr. Bucatini (eller Spaghetti) Mancini

330 gr. Salsa madre fra Perchè ci credo

2 ss Extra Virgin Olivenolje fra Frantoio D'Orazio

Pecorino og sort pepper til servering

 

Stek guanciale/pancetta i olivenolje til det er god og sprø men ikke brent. Fjern guanciale fra stekepannen men behold oljen. Fres deretter løken til det er gylden. Tilsett salsa madre (tomatsaus) og la det småkoke mens du koker pasta ihht instruksjoner på pakken. Behold litt av vann fra koking av pasta til senere. Hell pasta og guanciale i stekepanne sammen med saus og stek videre. Bruk litt av vann fra koking dersom pasta/saus blir for tørr. Serveres med revet pecorino og nykvernet pepper. Buon appetito!

Her finner du ingrediensene

 

Les mer...

Trykk Enter for å søke eller Esc for å lukke